Monday, June 6, 2016

72 hour work week

Assume a year has 52 weeks not 52 week and a day (two days on leap year) then 72 hours per week yields 3744 hour work per year.

Weighted Work

  • California Overtime (with wikipedia's interpretation)
    • time and a half: beyond 40 hours in a week (federal), beyond 8 hours by under 12 hours in a day, or first 8 hours on seventh day of the week
    • double time: beyond 60 hours in a week (wikipedia), or beyond 12 hours in a day, or beyond 8 hours on seventh day of the week
  • day 1
    •  8 hours normal time 8 * 1.0 = 8
    •  4 hours over time 4 * 1.5 = 6
    • 12 hours total time =14 total weighted hours
  • day 2
    •  8 hours normal time 8 * 1.0 = 8
    •  4 hours over time 4 * 1.5 = 6
    • 24 hours total time = 28 total weighted hours
  • day 3
    •  8 hours normal time 8 * 1.0 = 8
    •  4 hours over time 4 * 1.5 = 6
    • 36 hours total time = 42 total weighted hours
  • day 4
    •  4 hours normal time 4 * 1.0 = 4
    •  8 hours over time 8 * 1.5 =12
    • 48 hours total time = 58 total weighted hours
  • day 5
    • 12 hours over time 12 * 1.5 =18
    • 60 hours total time = 76 total weighted hours
  • day 6
    • 12 hours double time 12 * 2.0 =24
    • 72 hours total time = 100 total weighted hours
  • 5200 weighted hours per year

  • California Overtime (without wikipedia's interpretation)
    • time and a half: beyond 40 hours in a week (federal), beyond 8 hours by under 12 hours in a day, or first 8 hours on seventh day of the week
    • double time: beyond 12 hours in a day, or beyond 8 hours on seventh day of the week
  • day 1
    •  8 hours normal time 8 * 1.0 = 8
    •  4 hours over time 4 * 1.5 = 6
    • 12 hours total time = 14 total weighted hours
  • day 2
    •  8 hours normal time 8 * 1.0 = 8
    •  4 hours over time 4 * 1.5 = 6
    • 24 hours total time = 28 total weighted hours
  • day 3
    •  8 hours normal time 8 * 1.0 = 8
    •  4 hours over time 4 * 1.5 = 6
    • 36 hours total time = 42 total weighted hours
  • day 4
    • 12 hours over time 12 * 1.5 =18
    • 48 hours total time = 60 total weighted hours
  • day 5
    • 12 hours over time 12 * 1.5 =18
    • 60 hours total time =78 total weighted hours
  • day 6
    •  8 hours over time 8 * 1.5 =12
    •  4 hours double time 4 * 2.0 = 8
    • 72 hours total time = 98 total weighted hours
  • 5096 weighted hours per year

  • Overtime in General
    • time and a half: beyond 40 hours in a week (federal), beyond 8 hours by under 12 hours in a day, or first 8 hours on seventh day of the week
    • double time: beyond 12 hours in a day, or beyond 8 hours on seventh day of the week
  • day 1
    •  8 hours normal time8 * 1.0 = 8
    •  4 hoursovertime4 * 1.5 = 6
    • 12 hours total time = 14 total weighted hours
  • day 2
    •  8 hours normal time8 * 1.0 = 8
    •  4 hoursovertime4 * 1.5 = 6
    • 24 hours total time = 28 total weighted hours
  • day 3
    •  8 hours normal time8 * 1.0 = 8
    •  4 hoursovertime4 * 1.5 = 6
    • 36 hours total time = 42 total weighted hours
  • day 4
    • 12 hours over time 12 * 1.5 =18
    • 48 hours total time = 60 total weighted hours
  • day 5
    • 12 hours over time 12 * 1.5 =18
    • 60 hours total time = 78 total weighted hours
  • day 6
    • 12 hours over time 12 * 1.5 =18
    • 72 hours total time = 96 total weighted hours
  • 4992 weighted hours per year

No comments: